torsdag 8 januari 2009

Tennisspelaren.

Här spelar Gustav Nintendo Wii, tennis. Och han är riktigt duktig på det. Och bowling ska vi inte prata om. Ha ha ha, vad roligt det är att se. Och visst känns det bättre med ett TV-spel där dom måste röra sig lite än att bara sitta framför TV:n med en kontroll i handen.

En rolig musikvideo!!

Här kommer en liten video som visar våra barns musikaliska kvaliteér. Tror verkligen det kan bli något av dem. Elle vad tror ni?

Pulkaåkning.



Idag har vi varit lediga igen. Och då fick det bli lite utelek med pulka och snowracer. Men det går alldeles utmärkt att gunga oxå fast det är snö o kallt.
Gustav provade sina skidor oxå och nötte i backen. Han ville så gärna klara av att stå hela backen ner. Och det var nära vill jag lova. Han är jätteduktig.
Och nu är det bad som gäller. Och dom älskar färgerna/badskummet dom fick av Calle o Clara i julklapp. Det är skoj förstås att få smeta in sig med "färg".
Imorgon är det dagis igen. Maja har ju inte varit på sitt dagis sen före jul. Blir skoj för henne.
Ha det gott allihopa.

tisdag 6 januari 2009

Busfabriken.

När jag sovit färdigt idag gjorde vi oss iordning för en dag i Busfabriken. Gustav har längtat såååå. Först åkte vi förbi alla sportaffärer vi kunde hitta för att köpa en hockeyklubba till Gustav, men de var slut överallt. Så himla dåligt. Vad kan det kosta att ha lite ordentligt med barnhockeyklubbor på lager. Ja, ja. Stefan ska åka till affärerna inne i stan imorgon o kolla.
Sen bar det som sagt av till fabriken. Det var ganska mycket folk när vi kom dit men det tunnade ut ganska snart. Barnen tyckte det var såååååå roligt. Vi med förresten. Och ni! Kolla lite extra på bilden när Stefan o Maja åker den branta, röda rutchkanan. Ha ha ha ha ha!!!! Vem är räddast.
Vi var där i ca 2,5 timmar och Maja fullkomligt njöt. Och det är ju verkligen ett paradis för alla ungar.

Och här har vi en slagen hjälte i bilen på väg hem.

Kommentar inlagd 22.49. Vet ej varför det inte går att göra bilderna större genom att klicka på dem. Ska se om jag kan komma på vad som är fel.

söndag 4 januari 2009

Flygvapenmuseum!

Kände att vi ville hitta på något och tänkte först åka till Busfabriken. Men tänkte att det kan bli svårt att åka ensam med två barn som är på så olika stadier. Så vi bestämde oss för att åka till Flygvapenmuseét istället. Stefan var iväg o hjälpte Niklas o Camilla att flytta.

Det blev en ganska kort vistelse på museét då klockan var tre när vi kom dit o dom stängde fyra. Men vi hade en riktigt mysig timme. Hann med en fika och flygsimulator och en del annat.











När vi kom hem klädde vi på oss ordentligt för att gå ner till rinken o åka skridskor. När jag klätt på Maja släppte jag ut henne själv medans jag klädde mig o Gustav. Efter en kort stund hörde jag henne gnydde utanför och öppnade dörren.
Och kollar ni på bilden här nedan kanske ni förstår vad som hände.




Ja, det är lite av hennes läppar som sitter på räcket. Hon sög på räcket i 15 graders kyla. Inte bra. Jag fick faktiskt lite panik. Sprang in för att hämta varmt vatten men när jag väl kom med vattnet hade hon redan slitit sig loss. Uähh!!! Usch o fy vad hon blödde. Stackars liten. Men hoppas hon lärde sig nåt av detta. Att hon inte gör samma sak igen.


Nu har barnen somnat. Gick väldigt smidigt ikväll. Tror dom längtar lite till morgondagen när dom ska gå till dagis tillsammans. Eftersom Majas dagis är stängt får hon gå på Gustavs dagis imorgon. Och dessutom är de helt själva med fröken. Det blir nog jättebra. Jag ska strax åka till jobbet. Ha en bra kväll nu.

Hej så länge...

Nytt upplägg på bloggen!!!

Har bestämt att jag ska ändra lite på denna blogg. Istället för att "Maja" skriver kommer jag nu skriva om våra bägge barn, Gustav och Maja. Och om annat roligt som händer i vår familj. Skulle vilja ha någon annan bloggdesign, men jag är så kass på sånt så denna får duga. Hoppas ni följer oss i denna bloggvärld och lämna gärna mååånga kommentarer. Det uppskattas vill jag lova.
Ha det gott allihopa.
Kram Jessica

Sovmorgon!

Idag tog vi en rejäl sovmorgon. Maja vaknade 8 och ville ha välling. Det fick hon och sen somnade hon om. Sen sov vi allihopa till 10!!! Heregud vad skönt. Rekord tror jag. Passar ju bra eftersom jag ska jobba inatt och hade tänkt att försöka sova till åtminstone 10. Men inte trodde jag att barnen skulle sova så länge oxå. Sen fick det bli frukost framför TV:n eftersom Bondgården började 10. Åh, den är sååå roligt.

Får väl se om vi ska ge oss ut en sväng.Det känns som det är på gränsen till för kallt. Vi har minus 13 grader. Brrrrr!!!
Hoppas ni andra haft en lika skön början på denna söndag som vi haft. Tror vi fortsätter på denna linje resten av dagen.

Kram!