lördag 1 maj 2010

Häcken färdigsatt!!







Åååhhh, vad härligt. De satte häcken färdigt idag! Trodde aldrig att Stefan skulle hinna klart idag. Men med mycket bra hjälp från grannen gick det undan!! Även Tobbe var en snabbis o hjälpte till!! Kanon!!!







Imorgon ska vi nog klippa ner den. Hua!! Man vill ju liksom att den ska vara så hög som den är nu, men det är klart... Då blir den inte så väldans tät. Den ska klippas ned till ca 30 cm.... =(



Men det känns fantastiskt att det redan är klart. Och jord blev det över. Den kan vi använda att fylla ut o jämna till gräsmattan. Den är ju inte som den borde!!

Här har det kommit upp lite blommor mitt i gräsmattan!! Kom ju på att jag satte ner några lökar i höstas istället för att kasta dom. Fint fint!!!!

Tack för Hjälpen kära granne. Nu vet ju Stefan vad han gör när eran häck kommer!! He he!!! Och tack Tobbe och Ville såklart.

torsdag 29 april 2010

Våreld!!








Idag var det dags att fira in våren med Våreld vid "Klämman". Jag och barnen cyklade dit runt sextiden. Stefan fick vara hemma och gräva för häcken. Plantorna kommer ju imorgon!!


Idag var det ju varmt och skönt och tur var väl det. Det var hoppborg(världens minsta och typ 400 ungar i kö...Hoppa?? Not!), ponnyridning, agility, fiskdamm, gymnastikuppvisning, m.m. Och så var det förstås en stor brasa. Mysigt!! Vi tog lite lotter och Gustav vann en snygg mössa som han blev överlycklig över!!


Vi var smarta nog att ta oss till fiskdammen direkt, då det inte hunnit bli någon kö! Och det var tur, för den kön som blev sen var inte att leka med den heller!!!
















När vi kom hem hade Stefan grävt färdigt. Så imorgon blir det att plantera häck!! Kul!

Ha det gott allihopa!!
KRAM

tisdag 27 april 2010

Gräva för häck!!




Idag har vi haft en lugn dag hemma! Maja har hostat heeela natten stackars liten. Nyser, snorar och har lite feber. Så hon har tagit det lugnt idag! Hon somnade redan vid sex!

Men Gustav mår bra. Han tog på sig fotbollskläderna och tog en tur med pappa till fotbollsplanen. Där trixade och lirade dom lite! Övning ger färdighet!





Efter grillmiddagen började Stefan gräva dike för häcken. Och Gustav hjälpte gladeligen till. Dom utgjorde ett bra team de där två!! Nu är bara fråga..... Vi ska ju ha vintergrön liguster, men ska vi ha det runt hela tomten?? Eller bara på sidorna och någon annan slags häck bakåt.? Jag har lite funderingar om man kanske skulle sätta någon "vacker" häck där. Något som blommar!! Eller??? Vad tror ni blir bäst? Kom gärna med tips och råd. Hur skulle ni göra?





måndag 26 april 2010

Fotbollspremiär!!














Idag var det äntligen dags! Det som Gustav väntat på i veckor nu! Fotbollsträningen!! Vi har inhandlat benskydd, nya strumpor och nya fotbollskläder. Han fick ett par jättefina skor av en arbetskamrat till mig. Suveränt!!!

Så klockan fem var det dags. Han tyckte att det var riktigt kul!! Det var tre stycken från hans dagis och det var skoj.
I år verkar det lite mera seriöst. Förra året var det mest lek. Men nu så!!!











Gustav var jätteduktig och han tyckte det var riktigt roligt denna gång. Så vi får hoppas nu att det håller i sig.





Maja var med o kollade. Tror hon gärna hade varit med oxå!! Hon har varit lite hängig idag på dagen! Lite feber och allmänt trött, och när vi kom hem efter att besiktigat bilen la hon en rejäl kräka mitt på entre´gången. Urk!!! Tror att magen sa ifrån bara. Dom fick nämligen en påse bilar på besiktningen och den var dom såklart tvungna att vräka i sig. Men sen var det som att vända på en hand. Hon blev superpigg. Men i.o.f.s ganska kortvarigt. Nu när jag kände på henne var hon varm igen. Och hon snorar och hostar! Får se vart det barkar hän!
En annan ganska otrevlig sak.... Gustav har springmask!!!! URK x2!! Så nu har vi behandlat hela familjen så ska vi förhoppningsvis slippa undan det!!!

Firande!!!



Och så har ju "lilla" Calle och "lilla" Jeppe fyllt 12 år!!! Tyvärr hade vi ingen möjlighet att fira Jeppe men jag hoppas han fick en bra födelsedag och så hoppas jag att vi ses snart!













Men Calle däremot var barnen och jag och firade. Han fick en bok om segling av oss som jag tror han blev riktigt glad över. Men det är tacksamt att handla till Calle. Han blir glad för allt han får tror jag!












Så var det god mat och tårta såklart. Barnen hade hoppat studsmatta hela kvällen så dom var rejält sugna när tårtan kom fram. Jag tror aldrig jag sett en unge äta tårta så fort som Gustav gjorde. Hi hi!! Kul!!
















Maja fullkomligt älskar studsmattan!! Hon fyller ju år nästa vecka ! Får se vad som döljer sig i paketen!!
Här är några bilder på kusinerna. Dom klädde ut sig och hade sedan en show för oss. Dom är för gulliga. De har alltid lika roligt när dom träffas!!





Och här är en bild på Maja när det helt plötsligt började vräka ner snö i förra veckan. Tur att det smälter bort direkt!!!